Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Takács Imre-emlékkiállítás nyílik Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 29.
Takács Imre József Attila-díjas költő születésének 90. évfordulója alkalmából emlékkiállítás nyílik A Szabadművelődés Házában szerdán. Az ünnepélyes megnyitón Szele István emlékezik az újabb magyar líra jeles költőjére, aki tevékeny középpontja volt a székesfehérvári irodalmi életnek.
Tovább...
 
A legyek ura Seregélyesen Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 29.
ImageÚjabb szabadtéri előadáshoz válogatnak szereplőket Seregélyesen: 2017-ben A legyek ura kerül színpadra Kalányos Tamás rendezésében, amihez 10-20 év korú fiúkat keresnek. A kilenc hónapig tartó próbafolyamat során a szereplők többek között fizikai tréningen, valamint fafaragás- és táncoktatáson vesznek részt, emellett zenei fejlesztésben is részesülnek. A castingra szeptember 15-ig lehet jelentkezni.
Tovább...
 
Szabadfogású jazz fesztivál A Szabadművelődés Házában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 29.
Image2016. szeptember 2-án újra megrendezik A Szabadművelődés Házában a szabadfogású jazz fesztivált. Idén a JÜ együttes lép fel, akik rock, folk és dzsessz zenével várják a közönséget. A koncert 20 órakor kezdődik. Az együttes tagjai: Mészáros Ádám (gitár), Hock Ernő (basszusgitár), Halmos András (dob) és + Kitzinger Gábor (live visual).
Tovább...
 
Fúvószenekar a Hotel Magyar Király előtti téren Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. augusztus 27.
Története során először turnézik Magyarországon a Csíkszenttamási Ifjúsági Fúvószenekar. A négy helyszínt magában foglaló turné első állomásaként Székesfehérváron lép fel a 2008-ban alakult zenekar. A koncert vasárnap este 18.00 órakor kezdődik a Hotel Magyar Király előtti téren. Az eseményre szeretettel várnak minden érdeklődőt!
Tovább...
 
Arany minősítést kapott a Vox Mirabilis Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 27.
ImageImmár hetedik alkalommal rendezték meg a „The bridge of Music” Nemzetközi Kórusversenyt és Fesztivált Budapesten, a Pesti Vigadóban. Az európai és kínai kultúra találkozását elősegítő találkozón a székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórus is részt vett és a neves zsűritől arany minősítést kapott.
Tovább...
 
Máraitól a Rackajamig Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. augusztus 23.
ImageMárai Sándor művének színpadi feldolgozásával, Ujváry Lajos festőművész emlékkiállításával, valamint Ferenczi György és a Rackajam koncertjével várja az érdeklődőket az Öreghegyi Közösségi Házban a 17. Aranybulla Művészeti Napok, melyen mindegyik program ingyenes.
Tovább...
 
Székesfehérvári művészek kiállítása Opolében Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó Tamás   
2016. augusztus 23.
Jövő hétfőig látogatható a Székesfehérvári Művészek Társasága – keramikus, fotós és elektrográfiával foglalkozó – tagjainak kiállítása Székesfehérvár lengyelországi testvérvárosában, Opolében. A tárlatra ellátogatók tizenhat székesfehérvári kötődésű művész alkotásait csodálhatják meg.
Tovább...
 
Újra lehet kölcsönözni a könyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 23.
ImageA Vörösmarty Mihály Könyvtár Központi Könyvtára tegnap óta a megszokott időben várja az olvasókat; az Olvasótermet csütörtökig délutánonként lehet látogatni. A tagkönyvtárak ezen a héten még nem lesznek nyitva szombaton, azonban a Pedagógiai Szakkönyvtár kinyit augusztus 23-án, kedden. A Nagy Olvasásmánia pályázatra szeptember 12-ig lehet leadni az elkészített munkákat.
Tovább...
 
Talpra, magyar! gála volt a Néptáncfesztiválon Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 21.
ImageA nemzeti ünnepen a XXI. Nemzetközi Néptáncfesztivál esti rendezvényei a „Táncra, magyar!” – határon túli táncegyüttesek gálaműsorával kezdődtek. A résztvevőket Sebő Ferenc Kossuth-díjas énekes, népzenekutató, a Nemzet Művésze köszöntötte. A Zichy színpadon fellépett az erdélyi Háromszék Táncegyüttes, a felvidéki Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes, a Szabadka Táncegyüttes a Vajdaságból és a házigazda Alba Regia Táncegyüttes felnőtt és senior csoportja.
Tovább...
 
Dübörögtek a deszkák a Zichy színpadon Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. augusztus 18.
ImageEgy év után ismét felcsendült Székesfehérváron a jól ismert népzenei szignál. A városunkba érkezett hét külföldi együttes flashmob táncaival, valamint a Zichy színpadon lezajlott nyitó gálával kezdetét vette az idei nemzetközi néptáncfesztivál.
Tovább...
 
Mulasson pénteken a Bory téren! Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 18.
ImageSzínes programmal invitálja a szórakozni vágyókat az Öreghegyi Mulatság pénteken a Bory térre. A Csörömpölők gyerekműsorával kezdődik a délután, majd a jó hangulatról a Felicita Táncklub gondoskodik. Hagyományosan felvonulnak a borrendek is, és a köszöntők után sor kerül az ünnepi kenyér- és boráldásra. Fergeteges szórakozást ígér az esti program Nagy Feróval, Bach Szilviával, Danics Dórával és Bokányi Zsolttal, a mulatságot utcabál és tűzijáték zárja.
Tovább...
 
<< Első < Előző 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3334 - 3344 / 6225